Carian Anda

Selamat Datang...

Dengan lafaz Bismillah saya mulakan bicara...
Doakan semoga dikurniakan ilham dan kemudahan...

Musim untuk mengumpul duit. Mari mula menabung.

Friday, July 29, 2011

Ahlan Ya Ramadhon...


Sebulan rasanya blog ni tak terusik dengan hantaran-hantaran (post) terbaru. Mungkin sebab bulan Julai ini saya lebih banyak membaca dan memerhati keadaan di dalam negara kita ini. Kerana banyak betul peristiwa yang berlaku. Ada yang mengundang anggukan dan ada juga yang menyebabkan saya beristighfar panjang.
Seiring dengan itu juga, Ramadhan semakin menghampiri. Sejak Rejab lagi Imam kat surau taman saya ni dah berdoa mengharapkan agar dipertemukan dengan Ramadhan. Fuh, punyalah nak diterapkan agar rindukan untuk bertemu dengan bulan Ramadhan. Jadi mari kita bersama-sama rindukan untuk bertemu bulan mulia ini. Dah bertemu nanti, mari pula kita membanyak-banyakkan beramal. Waktu inilah paling seronok beramal sebab pintu surga dibuka seluas-luasnya, pintu neraka pula ditutup rapat-rapat dan syaitan-syaitan dibelenggu. Amalan pula akan diganda-gandakan pahalanya. Yang lebih penting, redha Allah itu yang kita kejarkan. Uish, kalau la ganjaran Ramadhan ni dapat dilihat macam kita melihat makanan percuma masa rumah terbuka, mahu meleh air liur ni...   

Allahumma bariklana fi Rojab wa Sya'ban, wa ballighna Ramadhan... Ameen..

Baru-baru ini ibu saya ada membawa pulang majalah Solusi terbaru, isu nombor 34, Andainya Ini Ramadhan Terakhir Layakkah Kita Berhari Raya. Suka dengan pengisian di dalamnya dan borang catatan amalan yang disediakan. Kreatif... Kepada yang belum mendapatkannya lagi, saya syorkan agar anda membelinya di kedai buku yang berdekatan.


Selain itu juga, saya juga ingin mempromosikan dua bahan bacaan yang baik untuk pengisian sepanjang Ramadhan ini. Buku-buku ini tidaklah membicarakan tentang hukum-hukum puasa atau yang sehaluan dengannya, cuma perkongsian dari penulis buku tersebut untuk menjadikan Ramadhan kita lebih bermakna. Lebih kepada bersifat motivasi dan gaya penulisan yang seakan-akan sedang bercerita dengan kita. Bagi yang belum ada, dapatkannya ya.

 
 

InsyaAllah, semoga Ramadhan kali ini menjadi Ramadhan kita yang terbaik setakat ini. 

Perkongsian darimu, bermakna buatku.
Terima kasih.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Picture

Picture